Russerne har gått kraftig til verks mot Den islamske staten (IS) i Syria den siste tiden, og Grandhagen mener Putin løper en stor risiko. Jo lenger de russiske angrepene trekker ut i tid, jo mer kan de skape trøbbel for den russiske presidenten på hjemmebane, sier han.– Det kan bli slik at den politiske eliten i Moskva ikke ser seg tjent med Putin, og da er hans dager talte. Men slik situasjonen er i dag, sitter han trygt, påpeker Grandhagen overfor VG.– Syria-engasjementet innebærer en rekke risikomomenter. Det kan bli en langvarig konflikt og et langvarig engasjement. Og det kan bli blodig. Det kan bli økonomisk veldig kostbart for Russland. Og vi vet at det sitter mye Afghanistan-hukommelse i den russiske befolkningen, fortsetter sjefen for den norske etterretningstjenesten.Da sovjetiske styrker gikk inn i Afghanistan i 1979 og ble i fjellandet i nesten ti år, ble krigen et symbol på et Sovjetunionen i forvitring.– Det er ikke noen grunn til å tro at slike militære engasjementer utenfor nærområdene er særlig populære i befolkningen. Og om det ikke blir levert resultater, kan det fort slå tilbake og gi en boomerang-effekt, sier Grandhagen. (©NTB)