Ekstremt mye nedbør i Trøndelag og Helgeland

Om Meteorologisk institutt får rett, nytter det ikke for helgelendingene og trønderne å dra fram paraplyen de nærmeste dagene. Meteorologene varsler ekstreme nedbørsmengder det kommende døgnet.

regn.jpg

I løpet av 24 timer kan det komme mellom 100 og 130 millimeter nedbør på Helgeland og i Trøndelag nord for Trondheim. Lokalt kan det komme rundt 150 millimeter på halvannet døgn, noe man ikke opplever mer enn hver 25. til 50. år.Meteorologisk institutt forventer høyest intensitet i nedbøren fra torsdag formiddag til fredag morgen.Fredag morgen og formiddag er det også ventet vestlig full storm, med vindkast i orkan styrke.Været kommer fra et lavtrykk som er i ferd med å dannes vest for Island. Dette lavtrykket ventes å bevege seg østover, og fredag morgen ligger det nær kysten av Nordland.Fra torsdag formiddag til fredag morgen vil det være lite bevegelse i tilhørende frontsystem. Dette fører til at mye varm og fuktig luft blir ført inn over Trøndelag og Helgeland.