Ekstremværet Roar er over

Ekstremværet Roar som har feid over Trøndelag og Nordland med full storm og orkan i kastene, hadde fredag ettermiddag dabbet kraftig av.

ekstremvær, "Ole", Bodø, storm, orkan

Roar hadde i 15-tiden trukket østover og lavtrykkssenteret lå da over nordlige del av Sverige og Finland og fortsatte ferden østover. Meteorologisk institutt kunne dermed fastslå at ekstremværet anses som over.– Det vil fortsatt være regnbyger utover ettermiddagen og kvelden, men mengdene anses ikke som ekstreme. Det blåser fortsatt kraftig, vestlig liten til full storm, men vinden vil minke gradvis i ettermiddag og i kveld, opplyste Meteorologisk institutt i sitt siste og åttende varsel om ekstremværet.Utover fredagskvelden ville vinden minke til nordvest sterk kuling i Trøndelag, mens det på Helgeland lå an til å minke til nordvest liten kuling.Vindkastene er beregnet til å avta til 15-25 meter per sekund.