Facebook ber om rask løsning på datautveksling

Facebook mener EU og USA må få en ny løsning på plass raskt etter at EU-domstolen erklærte trygg havn-avtalen for utveksling av personopplysninger ugyldig.

Foto: AP Photo/Paul Sakuma, File.

– Det er nødvendig at myndighetene i EU og USA kan forsikre om at de arbeider for å legge en ny løsning på bordet der datautveksling kan skje på en lovlig måte og der nasjonal sikkerhet ivaretas, sier en talskvinne for Facebook.Tidligere tirsdag avsa EU-domstolen i Luxembourg i en kjennelse at avtalen mellom EU og USA om utveksling av personlig informasjon som stammer fra nettbruk, er ugyldig. Den såkalte trygg havn-avtalen har som mål å sørge for at innsamling av data fra folk i Europa skjer i tråd med EUs personvernlover, men ifølge dommen skjer ikke dette i samsvar med hensynet til beskyttelse av privatliv, individets frihet og grunnleggende rettigheter.Forbrukerrådet i Norge mener dommen er godt nytt også for norske forbrukere og norske selskaper, og ser med spenning fram til hva som vil erstatte dagens avtale. (©NTB)