Fitch nedgraderer Brasils kredittverdighet

Kredittvurderingsbyrået Fitch senker Brasils kredittverdighet ett nivå.

Kristus Frelseren, eller Cristo Redentor på portugisisk, er en av flere store Jesus-statuer, denne er plassert på fjelltoppen Corcovado i Rio de Janeiro i Brasil. Statuen ble reist i 1931 og er 39,6 meter høy medregnet sokkelen.
Politikk
Vurderingen av landets betalingsevne ligger nå bare ett hakk over såkalt søppelstatus.Vurderingen ble nedjustert fra BBB til BBB-, og det føyes til at utviklingen ikke går i riktig retning. Dermed åpner byrået for å skru vurderingen enda et nivå ned.– Nedgraderingen gjenspeiler Brasils økende gjeldsbyrde, sier byrået i en uttalelse.– Det vanskelige politiske klimaet hindrer regjeringens dagsorden og skaper en ond sirkel for økonomien som helhet, heter det videre.Tidligere i oktober kunngjorde Det internasjonale pengefondet (IMF) anslag som viser at Brasils økonomi vil krympe med rundt 3 prosent i år og rundt 1 prosent neste år. (©NTB)