Flere aviser får mindre tilskudd

I medietilsynets forslag for satser til produksjonstilskudd for 2015 får tolv aviser mindre tilskudd fordi de er for lønnsomme.

I en pressemelding fra regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet fremgår det at disse avisene får kutt i produksjonstilskuddet fordi de har driftsmarginer på over 10 prosent de siste tre årene.Avisene det dreier seg om er Bygdanytt, Fiskeribladet Fiskaren, Askøyværingen, Aust Agder Blad, Dølen, Hordaland Folkeblad, Jarlsberg Avis, Lofot-Tidende, Røyken og Hurums Avis, Svelvikposten, Tysvær Bygdeblad, Vestlandsnytt og Åndalsnes Avis.Summen av avkortingen utgjør over fem millioner kroner som fordeles på de øvrige støtteberettigede avisene i ordningen.Det totale produksjonstilskuddet for 2015 er på nesten 310 millioner kroner. Produksjonstilskuddet gis til medier som har et reelt økonomisk behov for støtte. (©NTB)