Flere ras i Oksfjellet i Kåfjord i Troms

NVE sier fjellet beveger seg så raskt at de ikke får målt hastigheten.

nve, Åkneset, Geirangerfjorden

Det går flere ras i Oksfjellet i Kåfjord i Troms fredag morgen.– Oi, nå kommer det masse stein. Jeg hører raset, sier geitebonde Siv Nina Myrvoll fra Kåfjord til NRK fredag morgen.Før helgen var hastigheten i Oksfjellet i Kåfjord 4 centimeter i døgnet. Etter stormen som tirsdag kveld var hastigheten mellom 6 og 7 centimeter.Torsdag meldte NVE at bevegelsene var 15 centimeter i døgnet, men fredag er det er så store bevegelser i Oksfjellet at raset kan gå når som helst. Det er ikke lenger mulig å måle hastigheten, ifølge NVE.– En del av foten har rast ut, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra i NVE til NRK.Gården ved foten av fjellet er evakuert og 200 geiter er sendt til slakting. Ekspertene forventer at opp mot 12.000 kubikkmeter med stein vil rase ut fra fjellet. (©NTB)