Her blir det ekstremt mye nedbør

Lokalt kan det komme rundt 150 millimeter på halvannet døgn, noe man ikke opplever mer enn hver 25. til 50. år.

Om Meteorologisk institutt får rett, nytter det ikke for helgelendingene og trønderne å dra fram paraplyen de nærmeste dagene. Meteorologene varsler ekstreme nedbørsmengder det kommende døgnet.I løpet av 24 timer kan det komme mellom 100 og 130 millimeter nedbør på Helgeland og i Trøndelag nord for Trondheim. Lokalt kan det komme rundt 150 millimeter på halvannet døgn, noe man ikke opplever mer enn hver 25. til 50. år.Meteorologisk institutt forventer høyest intensitet i nedbøren fra torsdag formiddag til fredag morgen.Fredag morgen og formiddag er det også ventet vestlig full storm, med vindkast i orkan styrke.Været kommer fra et lavtrykk som er i ferd med å dannes vest for Island. Dette lavtrykket ventes å bevege seg østover, og fredag morgen ligger det nær kysten av Nordland. Dette fører til at mye varm og fuktig luft blir ført inn over Trøndelag og Helgeland.Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har oppgradert jord- og flomskredfaren til oransje nivå i forbindelse med regnværet. Flomvarslet er også oppgradert til oransje nivå i områdene som rammes av nedbøren. (©NTB)