Hillary Clinton ut mot handelsavtale

Hillary Clinton støtter ikke handelsavtalen for stillehavsområdet som det ble enighet om mandag.

President Barack Obama har ivret for å få på plass handelsavtalen, som omfatter tolv land rundt Stillehavet.Clinton var en pådriver for avtalen da hun var utenriksminister, men har nå endret standpunkt etter å ha sett forhandlingsresultatet.– Etter hva jeg vet i dag, er jeg ikke for den, sa hun i et intervju med TV-stasjonen PBS.Clinton, som er som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat, mener at avtalen ikke gir god nok sikkerhet for amerikanske arbeidstakere, og at den heller ikke vil ha den ønskede positive effekt på handelen.– Vi går inn i dette med en hånd bundet på ryggen, sa Clinton.Avtalen Trans-Pacific Partnership (TPP) skal sørge for felles standarder og reduserte handelsbarrierer mellom de tolv landene. I tillegg til USA har Japan, Canada, Mexico, Peru, Chile, Brunei, Singapore, New Zealand, Australia, Vietnam og Malaysia deltatt i forhandlingene, som har pågått i fem år. (©NTB)