Japan starter nok en reaktor

Japanske Kyushu Electrical Power Co skrur torsdag på en reaktor ved kjernekraftverket Sendai. Det er den andre reaktoren som startes igjen etter Fukushima-ulykken.

An employee of Tokyo Electric Power Company (TEPCO) looks at TEPCO's Kawasaki Thermal Power Plant in Kawasaki, south of Tokyo April 22, 2012. Japan is set to have no nuclear power within weeks for the first time in over 40 years following last year's crisis at the Fukushima Daiichi nuclear plant, which crushed public trust in nuclear power and prevented the restart of reactors shut for regular maintenance checks. REUTERS/Toru Hanai (JAPAN - Tags: POLITICS ENERGY BUSINESS) Toru Hanai
Politikk
Titalls reaktorer ble stengt etter ulykken i 2011, men Japan har sakte begynt å bruke kjernekraft igjen. I august ble reaktor nummer 1 i Sendai satt i drift igjen, og nå er turen kommet til reaktor nummer 2.Statsminister Shinzo Abe og mange ledende personer i kraftindustrien støtter bruken av atomkraft for å få ned strømregningene, til tross for utbredt skepsis i opinionen.Strømselskapet sier de planlegger å starte reaktoren torsdag morgen og begynne strømproduksjonen 21. oktober. (©NTB)