– Kollektivtransport ikke dyrere med høyere moms

Billettprisene på flyreiser til distriktene og kollektivtransport øker ikke selv om momsen på persontransporttjenester øker, ifølge Samferdselsdepartementet.

Ruter. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

I neste års budsjett foreslår regjeringen å øke momsen på flere tjenesteområder med 2 prosentpoeng, fra 8 til 10 prosent.– Økte kostnader for kollektivselskapene vil bli kompensert for gjennom økte bevilgninger over offentlige budsjett, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).Ifølge statsråden er det dermed lagt inn kompensasjoner på alle områder der departementet har inngått en avtale om kjøp av transporttjenester, for eksempel på regionale flyruter og tog.Kommersiell virksomhet, som for eksempel Flytoget, drosjer og ekspressbusser, vil ikke få kompensasjon for momsøkningen i statsbudsjettet for 2016. (©NTB)