Merkel: – Militærmakt nødvendig i Syria

Tysklands statsminister Angela Merkel sier det er nødvendig å bruke militærmakt i Syria, men erkjenner at bomber ikke kan få slutt på krigen.

Angela Merkel - Foto: AP

Både Russland, USA, Saudi-Arabia, Iran, Tyskland Frankrike og Storbritannia kan dessuten spille en viktig rolle i et fremtidig arbeid med å komme fram til en politisk løsning, mener Merkel.– Vi kommer til å trenge en militærinnsats, men militærinnsats kommer ikke til å medføre en løsning. Vi trenger en politisk prosess, men den har ikke egentlig kommet riktig godt i gang ennå, sier Merkel til Deutschlandfunk, ifølge en utskrift av intervjuet som kringkastes senere søndag.President Bashar al-Assads regime må dessuten involveres i fremtidige forhandlinger om Syria, mener Merkel.– For å få til en politisk løsning, så trenger jeg både representanter for den syriske opposisjonen, de som for tiden styrer i Damaskus og andre, fremfor alt de respektive gruppenes allierte, for å oppnå reell suksess, sier den tyske statsministeren. (©NTB)