Milliardærsønn blir konservativ ordførerkandidat i London

Miljøforkjemperen og milliardærsønnen Zac Goldsmith er utpekt De konservatives ordførerkandidat i London neste år.

Goldsmith, som er innvalgt for partiet i Parlamentet, fikk 70,6 prosent av stemmene og danket ut sine tre rivaler i en avstemning som De konservative har hatt. 40-åringen, som også er en uttalt EU-skeptiker, sier han vil prioritere boligkrisen og forbedre luftkvaliteten i byen.Goldsmith er sønn av den avdøde milliardæren James Goldsmith og søster av sosietetskvinnen, journalisten og miljøaktivisten Jemima Goldsmith.Goldsmiths utfordrer i ordførervalget neste år blir menneskerettighetsadvokaten Sadiq Khan, som er Labours kandidat. Han går til valg på mindre forskjeller i en by som huser noen av verdens rikeste mennesker, samt noen av Storbritannias fattigste.Boris Johnsen fra Det konservative parti har sittet to perioder som ordfører i London og går av i 2016. (©NTB)