NHO godt fornøyd med statsbudsjettet

NHO-sjef Kristin Skogen Lund betegner forslaget til statsbudsjett for 2016 som et «unntaksbudsjett» på grunn av den rekordhøye bruken av oljepenger.

– Dette er et godt budsjett hvor man klarer å balansere de to tingene som er viktig nå, nemlig å sette inn tiltak mot den litt akutte økonomiske situasjonen i deler av landet, samtidig som vi får en god omstilling av økonomien på litt lengre sikt, sier Skogen Lund til NTB.NHOs administrerende direktør er positiv til den rekordhøye bruken av oljepenger i neste års statsbudsjett.– Dette må ses på som et unntaksbudsjett fordi det må settes inn tiltak for å få fart i de delene av økonomien som nå lider. Det positive er at oljepengebruken er veldig konkret, og at den kan reverseres fordi den settes inn i investeringer som uansett er nødvendig, som for eksempel innen samferdsel og oppussing av offentlige bygg, sier Skogen Lund.Hun er positiv til at regjeringen går inn for å redusere selskapsskatten til 22 prosent, men hadde gjerne sett at den ble kuttet helt ned til 20 prosent. (©NTB)