Portugals “spareregjering» kan få ny tillit

Med knallharde sparetiltak har den konservative regjeringskoalisjonen i Portugal greid å snu krise til framgang. Nå ligger regjeringen an til å få fornyet tillit fra velgerne.

Portugisisk kvinne tar ut penger. (AP Photo/ Francisco Seco)

Ifølge meningsmålingene ligger koalisjonsregjeringen og statsminister Pedro Passos Coelho an til å få mellom 36 og 40 prosent av stemmene når portugiserne søndag går til valgurnene.Et stykke bak kommer sosialistpartiet til Antonia Costa med mellom 32 og 36 prosent. I tillegg får to mindre sosialistpartier mellom 15 og 18 prosent til sammen i meningsmålingene.Mange velgere har imidlertid ennå ikke bestemt seg for hva de skal stemme.Valget skjer idet tidene synes å ha snudd seg til det bedre for Portugal: Landet er ute av flere år med økonomisk tilbakegang og er i år spådd en økonomisk vekst på 0,9 prosent. Arbeidsløsheten er på 12,4 prosent, ned fra 17 prosent for to år siden.