Ransaking av Volkswagens hovedkontor

Tysk politi har ransaket Volkswagens hovedkontor i Wolfsburg, ifølge den tyske påtalemyndigheten.

– I dag, som del av etterforskningen i forbindelse med den såkalte utslippssaken, er det gjennomført ransaking i Volkswagens hovedkontor i Wolfsburg i tillegg til en rekke andre kontorer, opplyses det fra påtalemyndighetens kontor i Niedersachsen i Tyskland.Ifølge Volkswagens ledelse har den gitt fram seg en omfattende bunke dokumenter. Selskapet sier at det støtter etterforskningen av både jukset med miljøtester og av hvilke personer som var ansvarlige.Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung skriver torsdag at programvaren som de berørte dieselmodellene ble utstyrt med, ble aktivert i Europa.Den tyske bilprodusenten har innrømmet at det har installert programvare i 11 millioner biler verden over slik at bilene kan programmeres til å vise mindre utslipp under miljøtester enn hva de gjør ute på veiene.Ifølge påtalemyndighetens kontor i Braunschweig ved Wolfsburg er formålet med torsdagens aksjonen å beslaglegge dokumenter og datafiler som er knyttet til jukset.Skandalen har allerede ført til at VWs toppsjef Martin Winterkorn har trukket seg, men det er fortsatt uklart hvem som ga ordren om at selskapet skulle utvikle og installere utstyr som gjorde triksingen med testene mulig. (©NTB)