Regjeringen setter av 2,5 mrd. til arbeidsledige

Regjeringen setter inn tiltak for 2,5 milliarder kroner til de to yrkesgruppene som har høyest arbeidsledighet – bygg- og anlegg og industriarbeid.

Vegard Grøtt / NTB scanpix

– For de to yrkesgruppene bygg og anlegg og industriarbeid, vil denne pakken være gull verdt. Pakken skal holde aktiviteten oppe, bekjempe ledighet og sørge for å få dem rakst tilbake i arbeid, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson til NTB.Ved utgangen av september var det registrert om lag 80.000 helt ledige, viser tall fra Nav.– Det er aldri noe glede å se at arbeidsledigheten øker. For de menneskene som står uten jobb, oppleves det som kritisk og vanskelig. Samtidig har jeg også svært stor medfølelse for dem som står opp om morgenen og lurer på om de er den neste som blir permittert eller oppsagt. Derfor er det viktig for regjeringen å lykkes med en politikk som handler om arbeid, aktivitet og omstilling, sier Eriksson.Han mener det er positivt at ungdomsledigheten ser ut til å stabilisere seg, noe som tyder på tiltakene regjeringen har iverksatt fungerer. (©NTB)