Regjeringen vil likevel ikke privatisere Statskog

Regjeringen vil selge ytterligere 150.000 mål av Statskogs eiendommer, men dropper eventuelle planer om å privatisere foretaket.

Statskog vil bli videreført «med de samme oppgavene og den samme organiseringen som i dag» når forslaget til statsbudsjett legges fram onsdag, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) til NTB.Det har vært frykt blant enkelte – og spesielt i Senterpartiet – for at statens skogselskap skulle bli hel- eller delprivatisert etter at foretaket utredet spørsmålet i tråd med Listhaugs bestilling.Statskog åpner i utredningen for en delprivatisering og foreslår å selge mer skog enn det den forrige regjeringen vedtok.Regjeringen foreslår nå å utvide det såkalte arronderingssalget med 150.000 mål, i tillegg til de 600.000 målene de rødgrønne vedtok å selge, slik Statskog ønsker. (©NTB)