Rekordmange asylsøkere til Sverige

Sverige anslår at det kommer rekordmange asylsøkere til landet innen året er omme. Man må helt tilbake til Balkan-krigen i 1992 for å finne et så høyt antall av mennesker som søker asyl.

En stor gruppe flygtninge og migranter, der søndag aften ankom til Rødby på Lolland, er mandag den 7. september 2015 begyndt at gå mod nord - angiveligt med et ønske om at søge asyl i Sverige. Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix

Hittil i år har mer enn 74.000 mennesker søkt asyl i Sverige, noe som betyr at det mest sannsynlig vil komme flere enn de 84.000 asylsøkerne som kom under Balkan-krigen i 1992.De fleste som har søkt asyl i Sverige er syrere og afghanere. For det meste er det mindreårige uten foreldre som har ankommet. I september alene søkte over 24.000 mennesker asyl i Sverige, mer enn dobbelt så mange som i august.Analytiker Helena Carlestam i det svenske Migrationsverket sier at landet var forberedt på den vanlige økningen i antall asylsøkere som er normalt i sommermånedene.– Men vi var ikke forberedt på denne skredlignende økningen som nå har funnet sted, sier hun.Leder for det svenske Migrationsverket, Anders Danielsson, sa til Dagens Nyheter for rundt en måned siden at det er forventet i overkant av 90.000 asylsøkere til landet i år.Sverige har en befolkning på 9,8 millioner mennesker, og mottok 81.000 asylsøkere i fjor. (©NTB)