Russland: - Enig med USA om flysikkerhet over Syria

Det russiske forsvarsdepartementet sier landet er enig med USA om tiltak for flysikkerhet over Syria.

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (L) and U.S. Secretary of State John Kerry speak to the media regarding the current situation in Syria, at the United Nations headquarters in Manhattan, New York September 30, 2015. REUTERS/Andrew Kelly
Politikk
Russerne sier en avtale der de tekniske tiltakene nedfelles, vil bli undertegnet i løpet av kort tid.Russlands inntreden i krigen i Syria har ført til bekymring for ulykker og hendelser mellom de to landenes krigsfly. Pentagon har omtalt hendelser der russiske fly har vært få kilometer unna amerikanske droner og bemannede fly.– Alle tekniske spørsmål er det allerede oppnådd enighet om, og russiske og amerikanske jurister dobbeltsjekker nå teksten i dokumentet, sier generaloberst Andrej Kartapolov til nyhetsbyrået Interfax.Departementet sier også at det er etablert direkte kontakt med det tyrkiske forsvaret for å unngå hendelser i forbindelse med flygninger nær den tyrkiske grensen. (©NTB)