Russland og USA i samtaler om luftangrep i Syria

Amerikanske og russisk militærtopper skal møtes til samtaler så fort som mulig for unngå en luftangrepskonflikt i Syria, opplyser landenes øverste diplomater.

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (L) and U.S. Secretary of State John Kerry speak to the media regarding the current situation in Syria, at the United Nations headquarters in Manhattan, New York September 30, 2015. REUTERS/Andrew Kelly

Det russiske forsvaret hevder at deres fly gjennomførte rundt 20 oppdrag mot ekstremistgruppa IS onsdag. USA har uttrykt bekymring for at målene ikke var IS, skriver BBC.Ifølge The New York Times og Wall Street Journal var det USA-støttede opprørere som ble angrepet av Russland. Det vil si opprørsgrupper som er motstandere av både Russlands allierte Syria-leder, Bashar al-Assad, og IS.USA hevder de ble informert om de russiske luftangrepene kun en time før de fant sted. NATO opplyser at det har vært lite koordinering mellom Russland og den USA-ledede koalisjonen.USAs utenriksminister John Kerry sier at USA og Russland må ha militære samtaler så fort som mulig. Hans russiske kollega Sergej Lavrov er enig.