– Sammenslåing svekker tilbudet i Asker og Bærum

En ny storkommune i Akershus og Buskerud ville ført til et bedret kommunalt tjenestetilbud for alle kommunene, med unntak av Asker og Bærum, viser en ny undersøkelse.

Bærum - Foto - Scanpix

Det er kommunene Asker og Bærum i Akershus og Lier, Røyken og Hole i Buskerud som har bedt om utredningen av Agenda Kaupang, skriver Budstikka.En sammenslåing mellom de fem kommunene vil kunne medføre en reduksjon i tjenestetilbudet med 2,9 prosent i Bærum og 1,2 prosent i Asker. De øvrige kommunene vil imidlertid oppleve en økning i tjenestetilbudet med 5,7 prosent i Lier, 7,6 prosent i Røyken, og 9,5 prosent i Hurum og 11,6 prosent i Hole.Asker og Bærum vil få et dårligere tjenestetilbud uansett hvem eller hvor mange kommuner de slår seg sammen med, viser rapporten, som ble lagt fram for ordførerne i de respektive kommunene mandag.Årsaken er at de øvrige kommunene har svakere kommuneøkonomi enn Asker og Bærum, som har rundt 10 prosent høyere inntekter enn de andre kommunene. (©NTB)