Sjåførmangel kan bremse britisk netthandel

Britiske nettshoppere må belage seg på lengre leveringstider på grunn av et høyst analogt problem: Det er ikke nok lastebilsjåfører til å kjøre ut varene.

Foto: Kjell Ove Olaussen / SCANPIX.
Politikk
Her hjemme er slagordet «Uten lastebilen stopper Norge» velkjent. I Storbritannia frykter landets største logistikkselskap, Wincanton, at det skal gå troll i ord. Om ikke full stans, så ser selskapet for seg dyrere og tregere leveranser dersom det ikke gjøres en innsats for å utdanne flere sjåfører, skriver Daily Telegraph.– Det er ikke sånn at det ikke vil være julemat i butikkene, fordi de store aktørene kan legge mer ressurser på bordet, sier Wincantons personalsjef Julie Welch.– Det er de små leveransene, de som går rett hjem til forbrukeren, som vil lide og bli forsinket, sier Welch og trekker fram Amazon som et eksempel på et selskap som kan komme til å merke endringer i markedet.En britisk bransjeorganisasjon mener det er behov for 60.000 nye sjåfører, i tillegg til de 326.000 som i dag kjører varer ut til store og små kunder. Årlig velger rundt 20.000 personer å satse på yrket. (©NTB)