På vegne av regjeringen, sendte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tirsdag ut et forslag på høring om at fagutdannelser fra hele verden skal kunne vurderes og godkjennes av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).I dag er det ingen slike godkjenningsordninger for utenlandske fagutdannelser, noe som har gjort at mange med utdannelse fra hjemlandet har jobbet som ufaglærte.Går forslaget gjennom, vil en snekker utdannet i Syria eller Polen kunne godkjennes som faglært allerede i 2016, forutsatt at utdannelsen vurderes å holde samme kvalitet som norsk utdannelse, skriver Klassekampen,- Uansett hvordan man vrir og vender på det, vil det komme titusener av flyktninger til Norge de neste årene. Målet er at de som har en fagutdannelse, skal få brukt den, sier Isaksen.Både Fellesforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri ønsker vedtaket velkommen.- Dette er veldig viktig for å få best mulig utnyttelse av det potensialet som arbeidsfolk som kommer hit har, sier Stein Lier Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.Høringsfristen er 14. desember 2015. (©NTB)