Snø i fjellet - klart og fint ellers i landet

Snøføyk gir glatte veier på en rekke fjelloverganger i Sør-Norge i disse dager. Ellers i landet er det bare fint høstvær i vente.

Torsdag faller det en del snø over Haukelifjell og Hardangervidda, og politiet ber bilister om å være forsiktige når de krysser fjellovergangene.– Det kommer spredt nedbør torsdag og fredag, den legger seg som nedbør i fjellet, men dette vil gi seg i løpet av helgen, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Trond Thorsteinsson til NTB.– Det har blåst mye de siste dagene, opptil sterk kuling og storm, så dette merkes nok fortsatt på fjellovergangene, sier han.Noe nedbør i sørDet er imidlertid kun i fjellene det vil falle snø med det første. I Agder-fylkene og Telemark er det meldt om nedbør både torsdag og fredag, men dette vil letne fra og med lørdag formiddag. Også i de nordlige delene av Hedmark og Oppland vil det komme nedbør, men dette vil også avta i helgen.– Lørdag klarner det opp igjen på Østlandet, og det blir klart og fint, sier Larsgård.Fint vær i nordI Nord-Norge går de inn i høstferiens siste dager. Det er ventet en del vind og noen regnbyger over Nordland på lørdag, før oppholdsværet kommer.– Det blir fint for store deler av Finnmark, men i de sørlige delene av Finnmark er det ventet noe skyer, sier meteorolog i Tromsø, Trond Lien til NTB.I Troms blir det også oppholdsvær, med noen skyer enkelte steder. (©NTB)