Solberg: Flyktningene vil koste milliarder

Flyktningstrømmen vil koste Norge milliarder, sier statsminister Erna Solberg (H) – men vil foreløpig ikke si hvor pengene skal tas fra.

Hvilke budsjettposter som må kuttes for å dekke inn de økte flyktningutgiftene, vil først bli klart når regjeringen legger fram sin tilleggsproposisjon til årets statsbudsjett 13. oktober.Regjeringen vil senere i høst også komme med en tilleggsproposisjon til budsjettet for 2016, som skal presenteres onsdag– Da regjeringen la siste hånd på statsbudsjettet, var det basert på prognoser fra slutten av juli. I dag er bildet et helt annet, sa Solberg til Stortinget i trontaledebatten tirsdag.Ifølge de siste prognosene fra Utlendingsdirektoratet (UDI) som ble offentliggjort mandag, ventes det opptil 25.000 flyktninger i år og over 30.000 neste år.– Det er ingen tvil om at det vil koste milliarder å håndtere dette, sier Solberg til NTB. (©NTB)