– Vi er i en helt annen sikkerhetspolitisk situasjon enn det vi var for få år tilbake, slo Solberg fast før hun gikk inn for å delta på mandagens sesjon på Stavanger Forum.Hun ble mottatt av stortingspresident Olemic Thommessen (H) og ga en kort kommentar til pressen, blant annet om sanksjonene mot Russland i kjølvannet av konflikten i Ukraina.– Sanksjonene har vært knyttet til etterlevelsen av Minsk-avtalen. Jeg vet ikke om vi skal øke dem, men vi kommer i hvert fall ikke til å mene at de skal mykes opp, hvis man ikke følger de skrittene. Men skrittene må følges av begge parter, sier Solberg.Senere mandag møter Solberg NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.– Da snakker vi om det videre arbeidet vi har på veldig mange fronter, alt fra statsbudsjettet til situasjonen før Warszawa-møtet. Det er viktig for oss å få oversikt over hvordan de tenker før Warszawa-møtet, når det gjelder mer styrkeoppbygging hos NATO, for å møte den sikkerhetssituasjonen vi ser rundt oss nå. (©NTB)