Solhjell går av som nestleder i SV

Bård Vegar Solhjell har informert landsstyret i SV om at han ønsker å trekke seg som nestleder i partiet

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) . Foto: Scanpix

Bård Vegar Solhjell har informert landsstyret i SV om at han ønsker å trekke seg som nestleder i partiet på neste landsstyremøte i november.– Jeg har over tid slitt med motivasjonen, og jeg vurderte å gi meg som nestleder i forkant av landsmøtet, men valgte da å fortsette for å få kontinuitet i ledelsen, sier Solhjell i en pressemelding.Solhjell sier at tiden er inne for fornye ledelsen.– For et år siden slet SV, og jeg ville ikke bidra til problemene med å trekke meg. Nå er vi nettopp ferdig med en valgkamp i forsiktig framgang, og da er det lettere å tre tilbake, sier han.– Det er bedre for SV at nye og friske krefter kommer inn nå, enn rett før neste valg, fortsetter han. (©NTB)