Stein Erik Hagen roses for å stå fram som homofil

Forretningsmann Stein Erik Hagen (59) forteller på Skavlan fredag kveld hvordan han først som voksen forsto at han var homofil.

Hagen_Stein_Erik.jpg

– Aksepten for dem som er annerledes har endret seg veldig de siste 20 årene, sier Stein Erik Hagen til NRK.Hagen har to ekteskap med kvinner bak seg, og til sammen fire barn.– Jeg skjønte at jeg var homofil i godt voksen alder. Da jeg var i 20-årene visste vi ikke hva det var. Vi hadde hørt om det, men det var noe vi ikke assosierte oss med, sier han.– Velkommen utHagens utspill blir ønsket varmt velkommen av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).– Først og fremst har jeg lyst til si: Velkommen ut! Det er alltid hyggelig at folk opplever at det er rom i livet for å være seg selv, sier leder Bård Nylund til NTB.Han tror Hagens offentliggjøring vil få betydning og at flere vil kunne kjenne seg igjen.– Dette er en av Norges mest betydningsfulle næringslivsledere, han er et forbilde og en person folk ser opp til. Det at han står fram nå, midt i livet, viser at det aldri er for sent, sier Nylund.– Det å være del av en seksuell minoritet er litt usynlig, det synes ikke utenpå. Derfor er det viktig å ha synlige mennesker i norsk offentlighet som er homofile og lesbiske. Og en person som Hagen bidrar til at paletten av oss blir bredere, legger han til.Sterkt engasjementOrkla-styreleder og tidligere Rimi-eier Stein Erik Hagen har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Han forteller at homofili var tabubelagt og ukjent for ham og hans omgangskrets da han var yngre.Etter kirkevalget, som ga et flertall for homofil vielse, sa Hagen til VG at valgresultatet var et folkeopprør.– Dette gleder meg meget. Så langt viser resultatene fra flere store byer at det har skjedd et folkeopprør for humanisme og nestekjærlighet. Velgerne har sagt klart fra at Kirken skal ta imot alle, sa Hagen. (©NTB)