Stoltenberg: Russland tester moderne våpen

Russland tester noe av sine mest moderne våpen i Syria, mener NATO-sjef Jens Stoltenberg.

– Det vi så i går ved at Russland testet nye krysserraketter, er en måte Russland demonstrerer ny militær kapasitet på og viser den i praksis i en kampsone, sier Stoltenberg til NTB etter at russiske fartøy i Kaspihavet avfyrte flere kryssere mot mål i Syria onsdag.– Det vi har sett, er at de har både luftvåpen, de har bakkestyrker, de har et betydelig antall skip i Middelhavet og Kaspihavet. De bruker flere ulike våpentyper for å være til stede i Syria, sier NATO-sjefen.Han mener det bidrar til å gjøre «en veldig uoversiktlig og usikker situasjon i Syria enda vanskeligere».– Og det blir ikke bedre av at Russland i hovedsak retter sine angrep mot andre grupper enn ISIL, sier han om ekstremistgruppen Den islamske staten. (©NTB)