SV skuffet over at Ap ser mot sentrum

Dersom Arbeiderpartiet vender seg i for stor grad mot sentrum, får de ikke SV med seg, advarer SV-leder Audun Lysbakken.

– Det som er avgjørende er hvor tyngdepunktet i et samarbeid skal være. Og hvis Ap gjør som i Bergen og glir mot sentrum politisk i altfor stor grad, da får du ikke den forandringen vi er ute etter, forklarer han.Lysbakken talte fredag til landsstyret, som er samlet for første gang etter lokalvalget. Her ga han startskuddet til partiets arbeid med å meisle ut en ny politikk som skal gjøre partiet tydelig for velgerne om to år.Lysbakken sa i talen at han er skuffet over Arbeiderpartiet i Bergen, som forhandler med KrF og Venstre om styret av byen.Trakk segSV har trukket seg fra forhandlinger med blokken som består av Ap og Kristelig Folkeparti fordi også Venstre er invitert med. Men Lysbakken mener likevel det er Ap som er i ferd med å skusle bort flertallet venstresiden har fått i byen.– Bergen SV har hele tiden vært klar på at et samarbeid med Venstre i byråd ikke var aktuelt. Venstre har brukt hele valgkampen på å advare mot akkurat den politikken SV ønsker å gjennomføre i Bergen, sa Lysbakken i sin tale til landsstyremøtet i SV fredag.Han ga sin fulle støtte til partiledelsen i Bergen SV og sendte også et budskap til Arbeiderpartiet i hjembyen om at SV fortsatt er villig til å forhandle:– Det er ingen skam å snu, noen ganger er det fornuftig, sa han.