- Svakere momentum i boligmarkedet

Boligprisene svinger ordentlig. Hva bør Norges Bank gjøre nå?

norges bank

Flatt i mai. Opp i juni. Ned igjen i juli. Opp igjen i august. Flatt i september.Boligprisene har svingt veldig de siste månedene, og Handelsbankens seniorøkonom Marius Gonsholt Hov velger derfor å glatte ut tallene over de tre siste månedene for å få uttrykt den underliggende, månedlige utviklingen.- Tre måneders gjennomsnitt for juli-september var 0,35 prosent sesongjustert oppgang på månedsbasis, svakt ned fra trendveksten i 1. halvår - som var nærmere 0,5 prosent, skriver han i en kommentar.- Kutter renten i marsDet svekkede momentumet er også i tråd med en 12-månedersvekst som falt fra 7,7 prosent i august til 6,9 prosent i september.Ifølge Gonsholt Hov var prisutviklingen i forrige måned svakere enn Norges Bank har lagt til grunn, det vil si 7,5 prosent oppgang på årsbasis.- Alt i alt bør ikke utviklingen i boligmarkedet få sentralbanken til å avstå fra å kutte styringsrenten. Vårt tips er at Norges Bank vil kutte til 0,5 prosent i mars 2016, avslutter han.