Et privat selskap ønsker å sette båten inn i trafikk fra Longyearbyen fra omkring 20. mai og til høsten neste år.– Det blir et helt nytt tilbud i reiselivet på Svalbard. Bruk av denne båten vil gjøre at turister og andre kan komme seg mye lenger på kortere tid, sier mannen bak selskapet og satsingen, Sten-Are Paulsen, til Svalbardposten.Det er 40 år siden de første hurtigbåtene ble tatt i bruk på fastlandet, mens utviklingen på Svalbard har stått stille.Før båten skal settes på vannet, har Paulsen planlagt å endre navn på katamaranen. Til å drifte båten skal det være et mannskap på tre pluss en guide som også skal være matros.– Planen er å starte fra Longyearbyen klokka 9 om morgenen, kjøre til Barentsburg, og være tilbake i Longyearbyen klokka 13, sier han.Paulsen har i lengre tid jobbet med å få godkjenning fra myndighetene til å drive denne typen virksomhet på Svalbard. Saken måtte til behandling i Næringsdepartementet før Sjøfartsdirektoratet kunne se på den. (©NTB)