Tjener millioner på makroner

TV-suksessen er gull verdt for Pascal Dupuy. Omsetningen har eksplodert, og konditorkjeden feirer 20-års jubileum med rekordoverskudd.

- Bonjour, smaker det godt?Pascal Dupuy (50) har kommet ut av kjøkkenet på konditoriet i Tollbugata, og hilser på to damer som har spist opp kakene sine, skriver Finansavisen.- Kan vi ta et bilde meg deg? Vi er store fans, sier de, og franskmannen lar seg ikke be to ganger.Med armen rundt en av de heldige beundrerne, smiler han til mobilkameraet. Så tar han imot Finansavisen med et enda større glis.Og han har all grunn til å være fornøyd.20 år etter at gründeren tok over lokalene i den beryktede gaten etter en konkurs konditor, går butikken bedre enn noensinne.Opptredener i flere TV programmer de siste årene har gjort ham til rikskjendis. Nye kunder valfarter fra hele landet for å spise makroner og petit fours - og få et glimt av mannen selv.- Denne suksessen har bygget seg opp i løpet av 20 års arbeid med fokus på kvalitet. Jeg hadde ikke kommet på TV uten det, bedyrer Dupuy overfor Finansavisen.DoblingI det nesten fulle lokalet sitter turister fra både inn- og utland.Mens servitøren kommer med kaffe og cortado, fisker sjefen opp et ark. Han peker ut et tall, 30 prosent. Salgsøkningen for Pascal Drift så langt i år.- Det er nesten pinlig! Vi kommer trolig til å tjene 10 millioner i år, sier Dupuy til Finansavisen.Det vil i så fall være dobbelt så mye som i fjor. Hvis vekstnen holder ut året, vil omsetningen fra kjedens totalt fem lokaler i Oslo nærme seg 44 millioner.Les mer i mandagens utgave av Finansavisen!