Tøft arbeidsmarked driver rogalendinger østover

Hard kamp om jobbene i oljefylket Rogaland gjør at mange søker mot Østlandet for å finne jobb.

Nedturen i oljeindustrien gjør at 10.000 står uten jobb i Rogaland, 70 prosent flere enn for et år siden. Det fører til tøff kamp om de få stillingene som lyses ut, melder NRK.– Når folk opplever at de har 300 konkurrenter til relativt enkle jobber her i området, blir de selvsagt frustrert. Realitetsorienteringen kommer da på plass, og de begynner å se seg om etter jobb utenfor fylket, sier Nav-direktør Truls Nordahl i Rogaland til NRK. Han har hørt at Oppland og Hedmark har fått veldig mange søknader fra Stavanger-området. Begge fylkene har hatt en nedgang i ledigheten det siste året. Nordahl sier han er veldig glad for utviklingen.– Det betyr at folk tar vare på seg selv. Det å ta seg jobb et annet sted betyr at du kan opprettholde kompetansen du har. Det er utrolig viktig å ikke miste den.Samtidig ser han et dilemma i at fylket mister kompetanse som kan være verdifull på sikt og at Rogaland igjen vil ha behov for arbeidskraft om et par år.– Men den største utfordringen skaper vi dersom vi lar folk gå passive uten å ha noe å gjøre, mener Nav-sjefen. (©NTB)