Tsipras' målsetting er å slippe «overvåking»

Hellas må så snart som mulig gjennomføre de reformene som kreves for å få det nye kriselånet på 86 milliarder euro, sa statsminister Alexis Tsipras da nasjonalforsamlingen ble tatt i ed.

– Å iverksette redningspakken blir ikke lett. Men vi er forpliktet til å ta disse avgjørelsene selv om vi ikke liker dem, sa Tsipras til parlamentarikerne i sitt parti Syriza lørdag.Den nylig gjenvalgte statsministeren la til at det er nødvendig for å få landet «ut av dette systemet av overvåking» og umiddelbart starte diskusjoner om gjeldsspørsmålet. Hovedmålet er å få tilbake tilgangen til markedet, og for å få til det må landet returnere til vekst, ifølge Tsipras.I slutten av oktober skal Hellas' långivere gjennomføre en revisjon for å avgjøre om Aten holder seg til reformprogrammet. (©NTB)