Tysk minister advarer mot britisk EU-farvel

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sier han vil gjøre alt for at Storbritannia skal forbli i EU.

Wolfgang Schäuble - Foto: AP

Schäuble mener det vil være en katastrofe dersom Storbritannia melder seg ut av EU.– Jeg håper jeg kan overbevise Storbritannia om å bli i EU, for et «Brexit» vil være en katastrofe både for Storbritannia og Europa, sa Schäuble i Paris tirsdag.Statsminister David Cameron har lovet britene en folkeavstemning om medlemskapet etter at han har forhandlet med EU om en ny avtale for Storbritannia. Trolig dato for folkeavstemningen har vært september neste år.Tirsdag skrev avisen The Independent at ifølge flere kilder i regjeringen kan EU-avstemmingen komme til å bli utsatt. Frykt for at flyktningstrømmen i Europa skal gjøre britene enda mer skeptiske til EU er en av årsakene til at det nå vurderes å utsette den lovede folkeavstemningen, skriver avisen. (©NTB)