Tyskland: Flyktningkrisen en enorm utfordring

Flyktningkrisen er en enorm utfordring, sier Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière og vil ha nye regler for å håndtere asyltilstrømmingen.

Reichstag / Bundestag i Berlin Tyskland AP Photo/Herbert Knosowski

– Det gjeldende asylsystemet er ikke forberedt på å håndtere disse tallene, sa de Maizière da han la fram regjeringens forslag til endringer torsdag i Bundestag.Tyskland mottok rekordmange asylsøknader i september. Ifølge myndighetene i Berlin ligger tallet på over 200.000. De Maizière sier det er begrenset hvor mange Tyskland kan håndtere, men tallfester ikke hvor grensen går.Innenriksministeren ber nå Bundestag endre asylreglene så Albania, Kosovo og Montenegro på linje med andre Balkan-land klassifiseres som sikre returland. Slik håper han at såkalt grunnløse asylsøknader raskere kan avslås og søkerne sendes tilbake.Asylsøkerne skal i henhold til de nye reglene også kunne være lenger i mottakssentrene. Tysklands 16 delstater skal i tillegg få økonomiske bidrag til å håndtere situasjonen. (©NTB)