USA vil betale «kondolansepenger» til bombeofre

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon er innstilt på å betale «kondolansepenger» til familiene til dem som ble drept da et sykehus i Afghanistan ble bombet.

Kunduz / Afghanistan Foto: REUTERS/Stringer
Politikk
Minst 22 personer døde da sykehuset Leger Uten Grenser driver i Kunduz, ble bombet i et amerikansk luftangrep forrige helg. USAs president Barack Obama har beklaget angrepet, og generalen som tok beslutningen om å gjennomføre angrepet sier sykehuset ikke var et mål.– USA ville aldri ha rammet et helsesenter med vilje, sier han om bombene som kostet 22 menneskeliv på Leger Uten Grensers (MSFs) sykehus nord i Afghanistan, sa general John Campbell i en høring i Kongressen denne uken.Både NATO og Pentagon gransker hendelsen, i tillegg til at afghanske og amerikanske myndigheter har innledet en felles gransking. Leger Uten Grenser sier ingenting kan rettferdiggjøre bombeangrepet og har insistert på en uavhengig gransking. Organisasjonen vurderer hele sitt oppdrag i Afghanistan, og FN opplyser at alle internasjonale hjelpeorganisasjoner har forlatt Kunduz i etterkant av bombingen. (©NTB)