Varsler kamp om finansmoms

Venstre er skeptiske til å innføre moms på finansielle tjenester.

Terje Breivik - Foto: Scanpix

Bank- og forsikringstjenester blir dyrere med Siv Jensens avgiftsforslag. Nå varsler Venstre kamp, ifølge DN.For å finansiere deler av skatteletten i forslaget til skattereform, ønsker finansminister Siv Jensen å innføre en ny avgift på alle gebyrbelagte bank- og forsikringstjenester. Regjeringen legger opp til at mye av den nye momsregningen på 3,5 milliarder havner hos folk flest, skriver avisen.«Merverdiavgiften skal ikke belastes næringsdrivende, men de som er sluttbrukere i systemet (forbrukere)», står det i stortingsmeldingen i forbindelse med statsbudsjettet.- Venstre har lenge vært skeptisk til å innføre momslignende avgifter på finansielle tjenester fordi kostnadene nødvendigvis blir veltet over på forbrukerne, sier finanspolitisk talsmann i Venstre Terje Breivik til DN.- For de dyreste tjenestene, for eksempel forsikring, vil det i tillegg få en skjev sosial profil, der unge bil- og huseiere blir rammet hardest.Han tror momsen kan gi dyrere boliglån.- Ja, klart at det kan det. Det enkleste er å hente kostnaden ute hos forbrukerne. Dette blir en del av skattereformdebatten, og vi vil ha dette som utgangspunkt i forhandlingene, sier Breivik til DN.