Vedum vil reversere eventuell søndagsåpning

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum varsler omkamp om søndagsåpne butikker etter valget i 2017 dersom dagens regler liberaliseres.

Vedum sier til Vårt Land at han ved første og beste anledning vil fremme forslag som byr opp til omkamp.– Målet er at etter valget i 2017 skal åpningsreglene bli som før.Selv ikke et kompromiss med minimal liberalisering skal få bli stående.– Det er stort nok press på søndagen som helligdag allerede. Vi ser ikke behovet selv for små justeringer, sier Vedum. En meningsmåling i samme avis torsdag viste at Senterpartiet ville fått solid flertall sammen med Ap og KrF dersom det var valg nå. Alle de tre partiene er klart imot å åpne for mer handel på søndager.Regjeringspartiene ønsker å tillate at butikker holder åpent på helligdagen, men er innstilt på å forhandle med Venstre, som har foreslått et kompromiss: Å bruke dagens regler som gir unntak for turistområder og så la kommunene selv bestemme hva som er et turistområde. I tillegg kan det åpnes for handel på noen flere søndager enn adventssøndagene.Vedum har lite til overs for forslaget fordi det kan føre til at byer som Bergen, Oslo og Lillehammer – eller i hvert fall deler av dem – blir å regne som turiststrøk, noe de ikke er i dag.– Da forplanter det seg – og spredningen er i gang, mener Vedum. (©NTB)