Venter 1,5 millioner flyktninger og migranter i år

Tyske myndigheter anslår at det i år kan komme opptil 1,5 millioner asylsøkere til landet. Finansminister Wolfgang Schäuble tar til orde for å begrense strømmen.

German Chancellor Angela Merkel reacts next to a Volkswagen Tiguan as she makes an opening tour of the Frankfurt Motor Show in Frankfurt REUTERS/Ralph Orlowski

Anslaget på 1,5 millioner er en kraftig oppjustering fra forrige beregning, som viser at tyske myndigheter venter mellom 800.000 og 1 million asylsøkere i år. Det nye tallet kommer fram i en intern prognose fra myndighetene og som blir gjengitt i avisen Bild i en artikkel mandag.Søndag la EUs grensekontrollbyrå Frontex fram tall som viser at om lag 630.000 mennesker har tatt seg ulovlig inn i EU så langt i år.– Vi har registrert om lag 630.000 illegale grensekrysninger fram til slutten av september, opplyser Frontex-sjef Fabrice Leggeri søndag.– Må begrensesDe aller fleste som kommer til Europa, kommer fra Syria, Irak, Afghanistan og Eritrea. Etter farefulle krysninger over Middelhavet, kommer de til Hellas og Italia. Herfra går turen videre nord- og vestover, og Tyskland er målet for svært mange.Men Tyskland har allerede tatt imot mange hundre tusen, og strever med å håndtere strømmen av mennesker.– Vi må begrense antall flyktninger som kommer til Europa, sier den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble til tysk TV søndag.Tyrkia-nøkkelAllerede mandag kan han ha fått en løsning på bordet. Da skal EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Brussel, skriver avisen Frankfurter Allgemeine.Møtet var søndag ikke offisielt bekreftet, men avisen erfarer at det skal finne sted mandag. Der skal EU og Tyrkia diskutere planer som gjør det mulig for Tyrkia å etablere seks nye flyktningleire med plass til to millioner mennesker. Leirene skal delvis finansieres av EU. Dermed vil presset på EUs mottaksapparat, og særlig for landene som berøres av flyktningenes og migrantenes reiserute via Balkan til Tyskland, dempes.Som motytelse skal Tyrkia få på plass en avtale som gjør at landets egne innbyggere kan reise visumfritt til EU, etter det avisen erfarer. (©NTB)