Verdensbanken: Færre lever i ekstrem fattigdom

Antall mennesker som lever i ekstrem fattigdom, vil i år synke til under 10 prosent på verdensbasis, opplyser Verdensbanken. Det er det laveste tallet noensinne, ifølge banken.

darfu_fattig.jpg

– Dette er en fantastisk mulighet. Disse prognosene viser at vi er den første generasjonen i menneskehetens historie som kan få helt slutt på ekstrem fattigdom, sa Jim Yong Kim, president i Verdensbanken, da han la fram bankens nye rapport søndag.Ifølge prognosene vil det ved utgangen av året være om lag 702 millioner mennesker, eller 9,6 prosent av verdens befolkning, som lever i ekstrem fattigdom.I 2012 var det tallet 902 millioner, tilsvarende 13 prosent av verdensbefolkning. I 1999 levde 29 prosent av menneskene i verden i ekstrem fattigdom.Men selv om stadig flere kommer ut av ekstrem fattigdom, er det fortsatt grunn til stor bekymring for millioner av mennesker i Afrika sør for Sahara, understreker Kim. (©NTB)