Volkswagen-sjef sier unnskyld til Kongressen

Den øverste sjefen for Volkswagen i USA ber Kongressen om unnskyldning og sier at han tar «fullt ansvar» for utslippsjukset.

– På vegne av selskapet og mine kolleger i Tyskland, beklager jeg dypt at Volkswagen har brukt en programvare som har hatt til hensikt å omgå testreglene, sier Michael Horn i en skriftlig redegjørelse han har forberedt før han skal møte i en høring i den amerikanske kongressen torsdag.Horn skriver at Volkswagen har sviktet sine kunder, forhandlere og ansatte så vel som allmennheten og lovgiverne.Horn opplyste også at Volkswagen har trukket tilbake en søknad om godkjennelse av noen 2016-modeller for salg i USA.Representanter for det amerikanske miljødirektoratet EPA skal også delta i høringen torsdag. Det var EPA som oppdaget at Volkswagen har installert programvare i sine dieselbiler som viser feilaktig lave utslipp av helseskadelige stoffer når kjøretøyene testes. (©NTB)