300 ransakelser i Paris siden terroren

Franske sikkerhetsstyrker har utført totalt 298 ransakelser i Paris-regionen siden terrorangrepene, opplyser politisjef Michel Cadot.

Politikk

10.200 politifolk og 6.400 soldater er utplassert i hovedstadsregionen, hovedsakelig for å bevokte stasjoner, flyplasser, store offentlige plasser, regjeringsbygg, kulturattraksjoner, mediebedrifter og sykehus.– Trusselnivået forblir hevet, sier Cadot ti dager etter angrepene som kostet minst 130 menneskeliv i Paris.– Vi ser en rekke meldinger fra Daesh som kringkastes på internett og som åpenbart er rettet mot Frankrike, sier politisjefen, som bruker det arabiske akronymet for et tidligere navn på ekstremistgruppa IS i Syria og Irak.Cadot tilføyer at politiet har registrert et lite antall rasistiske eller antiislamistiske angrep i kjølvannet av terroren, men han påpeker at det franske folk i all hovedsak har håndtert situasjonen «ansvarlig og republikansk».

Nyheter
Næringsliv