Anonymous hevder å ha stengt 5.500 IS-tilknyttede Twitter-kontoer

Hackergruppa Anonymous hevder å ha stengt 5.500 Twitter-kontoer som kan knyttes til ekstremistene i IS.

Reuters
Politikk

Det meldte hackerne dagen etter at de lanserte kampanjen #OpParis, der de har trappet opp innsatsen for å fjerne IS fra sosiale medier.Tidligere har Anonymous uttalt at IS må være forberedt på massiv hevn, og at ekstremistgruppa kan vente seg mange nettangrep.Anonymous ber Twitter-brukere om å varsle dem om de finner kontoer de mistenker kan knyttes til den militante islamistgruppa, men det er ikke klart hvordan hackerne har klart å stenge IS-kontoene.Hackergruppa har lenge jobbet for å stenge IS-kontoer i sosiale medier, men har økt innsatsen kraftig etter fredagens terrorangrep i Paris. IS har tatt ansvaret for aksjonen, som tok livet av 129 mennesker. (©NTB)

Nyheter
Politikk