Anundsen: Får ikke sjekket asylsøkerne godt nok

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier at registreringen som nå gjøres av asylsøkere, ikke er så grundig som han skulle ha ønsket.

Politikk

– Dette handler om kapasitet og om hvor mange du rent faktisk har til å gjøre den jobben, sier justisministeren til Dagens Næringsliv. På spørsmål om han er trygg på at politiet har god nok kontroll i dag med den økende flyktningstrømmen, svarer Anundsen:– Jeg skulle ønske at vi hadde klart å fullregistrere flere enn det vi klarer å gjøre nå. Men vi er ganske gode på signalisering og siling, men det er ingen tvil om at vi er presset sånn situasjonen er nå.Han sier at helt uavhengig av terroren som rammet Paris fredag, har han tidligere bedt Politiets sikkerhetstjeneste komme med en trusselvurdering som er bredere enn det de har kommet med tidligere.– Vi har bedt om en vurdering som omhandler eventuelle trusler ved den asyltilstrømningen vi ser nå i et litt bredere perspektiv enn bare om asylmuligheten helt konkret blir brukt av ISIL for bestemte personer med oppdrag i vest. Det er en trusselvurdering som vil bli gitt til oss og relevante, og ikke offentliggjøres. Den er knyttet til den situasjonen vi har nå med stor migrasjon til Europa og Norge. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv