BBC World Service får milliardgave fra regjeringen

BBC World Service, som sender på 29 språk og har over 300 millioner lyttere verden over, får en kraftig budsjettøkning de kommende årene.

Politikk

Britiske myndigheter har besluttet å øke BBC World Services budsjett med hele 3,8 milliarder kroner den kommende femårsperioden, noe som blant annet skal gå til økt satsing i Russland, Nord-Korea og Afrika.Ifølge The Strategic Defence and Security Review, som gir råd til den britiske regjeringen, er BBC World Service en institusjon som bidrar til å fremme Storbritannias verdier og interesser i verden.Det britiske kringkastingsselskapet, som samtidig forbereder milliardkutt i sin hjemlige virksomhet, jubler over pengegaven fra regjeringen.– Dette er fantastiske nyheter. Dette er den største økningen av World Service-budsjettet vi noensinne har fått fra noen regjering, sier BBC-sjef Tony Hall.– BBC World Service er blant Storbritannias viktigste kultureksportartikler og en av våre beske kilder til global innflytelse, mener Hall.Budsjettøkningen skal blant annet finansiere ny satsing i afrikanske land som Etiopia, Eritrea og Somalia, TV-satsing på russisk og en ny radiotjeneste for nordkoreanske lyttere.Det skal også sendes på flere språk i India og Nigeria, samt lages mer regionalt innhold på arabisk.Målet er øke antallet lyttere og seere fra dagens 308 millioner til 500 millioner innen 2022. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv