Bedre sikkerhet for utenlandske arbeidstakere

Utenlandske arbeidstakere som ikke snakker norsk, er en utsatt gruppe for skader på arbeidsplassen. Av dem som omkom på jobb i 2014, var 30 prosent utenlandske arbeidstakere.

Boligbygging. Foto: NTB Scanpix, Kjell Herskedal.
Politikk

På Kartellkonferansen på Gol lanserte Arbeiderpartiet en strategi med mål om at ingen blir alvorlig skadd eller dør på jobb. I spissen for tiltaket står Fredric Holen Bjørdal (Ap), som sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, skriver Dagsavisen.Ap vil blant annet stille krav om tilstrekkelig språkopplæring, for å forstå arbeidskultur og regelverk. Partiet ønsker også å styrke Arbeidstilsynet med flere uanmeldte tilsyn og opprette en tips- og varslingstelefon hvor folk kan melde fra når de ser noe.Hvert år får Arbeidstilsynet inn over 2.000 meldinger om arbeidsulykker og -skader.– Du får en følelse av at arbeidsfolk brukes og kastes, sier Bjørdal. I fjor var han med Fellesforbundets regionale verneombud for å besøke arbeidsplasser. Han beskriver folk som sto på tak uten sikring, mangel på førstehjelpsutstyr og mangel på kommunikasjon fordi folk ikke snakket norsk eller engelsk. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv