Bergen drukner i gjeld men har stort overskudd

Bergen er i gjeldskrise og sliter med alvorlig skoleforfall. Samtidig har kommunen et overskudd på over 300 millioner kroner. Økonomieksperter er overrasket.

Politikk

– Ja, dette er overraskende, og det skaper forventninger om at pengene bør overføres til vedlikehold og andre nødvendige investeringer, sier ekspert på kommuneøkonomi Arnt Ove Hopland ved Norges Handelshøyskole til P4.Bergen har en gjeld på 16 milliarder kroner og skolebygningene er i en elendig forfatning og må pusses opp for 5 milliarder. Kommunen har også kuttet innen helse, rus og eldreomsorg.– Når man vet hvor mye kommunen har kuttet, så tror jeg det ikke gir mening for bergenserne å høre at kommunen går med overskudd, sier leder for Utdanningsforbundet i Bergen, Bente Ingeborg Myrtveit til kanalen.Myrtveit sier hun vil kreve svar fra kommunen.– Kommunen må kunne vise at dette er penger som kan brukes. Hvis ikke er det vanskelig å forstå at dette er et reelt overskudd, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv